World of Disney

Florida 2013

Gister was een lange best wel zware dag. Oke, dat hebben we zelf gedaan en ook zelf voor gekozen maar dat neemt niet weg dat hij lang was. We besloten immers alle leuke dingen in elk Disney park nog een x te doen. Dus dat betekende vroeg opstaan want om 9.00 gaan de Disney parken al open en zo hadden we mooi de tijd om alles te doen.

DSC_3014-BorderMaker

Toen de wekker ging om half 8 zijn we uit bed gegaan en zijn we ons gaan klaar maken en om half 9 zaten we in de auto richting Epcot. Hier waren we de avond ervoor ook geweest maar buiten dat we nog een rondje Test Track wouden doen was Wouter erg benieuwd naar hoe het er bij daglicht uit zou zien. Toen we aankwamen was het park net open en dus was de wachtrij bij Test Track maar 10 min. We besloten een fastpass te nemen en in de rij te gaan staan. Zo konden we mooi 2 ritjes doen. Na het eerste ritje wouden we een rondje doen zodat we daarna weer in Test Track konden. Immers hadden we gevraagd de avond van te voren of dat je er wel door kon lopen ondanks dat alles om 11.00uur pas open ging. Ze zeiden dat dit kon dus liepen wij langzaam richting Showcase. We konden net door Mexico en Noorwegen en daar was al een lint gespannen. Nou ja dan doen we eerst nog maar een rondje Test Track. Toen we hier uitkwamen was het laat genoeg nu konden we mooi ons rondje afmaken. Toen we bij Japan aankwamen. Waar we de avond van te voren heerlijk hadden gegeten zei ik tegen Wouter dat we daar de winkel even in konden. Hier verkopen ze oesters die ze open maken en dan zit er een parel in. Het is echt heel tof om te zien. En Japanners zijn echt een vreemd volkje… We hebben echt gelachen want je kan ze gewoon niet verstaan, we kochten hier nog 2 setjes chopsticks en een houdertje en gingen weer verder. Na Marokko, Frankrijk en Engeland waar ik nog nooit met zulk warm weer ben geweest waren we al bijna rond. We namen even de tijd om uit te rusten en gingen via Canada richting uitgang. We hadden namelijk nog 3 stops te gaan.

DSC_2909-BorderMaker DSC_2957-BorderMaker DSC_2913-BorderMaker DSC_2915-BorderMaker DSC_2903-BorderMaker DSC_2895-BorderMaker DSC_2896-BorderMaker DSC_2898-BorderMaker DSC_2917-BorderMaker DSC_2919-BorderMaker DSC_2921-BorderMaker DSC_2922-BorderMaker DSC_2924-BorderMaker DSC_2927-BorderMaker DSC_2929-BorderMaker DSC_2931-BorderMaker DSC_2933-BorderMaker DSC_2938-BorderMaker DSC_2941-BorderMaker DSC_2947-BorderMaker DSC_2948-BorderMaker  DSC_2950-BorderMaker DSC_2955-BorderMaker DSC_2904-BorderMaker

We hadden deze zondag uitgekozen om lekker te gaan zwemmen in 1 van de talloze waterparken die Orlando heeft. We hadden een hele goede dag uitgekozen. Het was echt heel erg warm. Met 36 graden kun je prima zwemmen namelijk. We kozen voor Blizzard Beach. 1 van de 2 waterparken van Disney. Helaas was Typhoon Lagoon dicht. Aangezien die onze voorkeur toch wel had maar die gaat pas in Februari ofzo weer open. Nou ja helaas, peanut butter! Bij aankomst ziet het er super gezellig en knus uit. Wat ons wel meteen opviel was dat hier geen tassen controle gedaan word. Blizzard Beach is een waterpark met als thema winter. En dan winter zoals wij het kennen. Ijspegels en sneeuw. Super grappig. Want als het bij ons zo winter is ga ik niet op mijn slippertjes en bikini rond lopen. Hier kan het makkelijk hihihi. Nadat we omgekleed waren en een plekje ergens op het strand hadden gevonden. Ze hebben hier de strandbedjes echt op zand staan. Zijn we het grote bad maar in gegaan. Lekker gedobberd op de golven met een band. Toen de golven weer voorbij waren al leek er geen eind aan te komen zijn we met de skilift naar boven gegaan. Boven heb je alle glijbanen dus zo hoef je bijna geen trap te lopen. Na wat rond gekeken te hebben besloten 2 van de glijbanen maar over te slaan. We zijn waaghalzen maar wat betreft glijbanen in een zwembad ben ik wat voorzichtig met mijn lichamelijk gesteldheid. De hoogste en snelste glijbaan van de wereld -Slummit Plummet- besloot ik hierdoor maar over te slaan. En daardoor geloofde Wouter het ook wel. We hebben hem gezien en vond het er fantastisch uitzien maar van een afstand prima genoeg! We kozen voor een familie glijbaan met een soort ronde bootjes. Erg grappig gedaan. Je gaat zo de sneeuwbaan af naar beneden en er zitten allemaal leuke bochten in. Toen we hier uitstapte zagen we dat er een riviertje rond het park was waar je op een band kan dobberen en zo op diverse plekken kunt uitstappen. Het is net een bus/trein met diverse haltes. Zo gingen we mooi het park rond zonder dat we hoefde te lopen. Onderweg waren we 1x uitgestapt voor een glijbaan met banden. De enige die je met de trap moest doen. Toen ik boven was, was ik kapot! Maar door dan met zo’n band door een glijbaan te roetsjen vergeet je dat snel! Nadat we ons rondje afgemaakt hadden zijn we nog een x met de skilift naar boven gegaan. Hier hebben we nog 1 glijbaan uitgekozen. Een glijbaan die je op matjes doet. Je had een soort familie baan met 8 naast elkaar naar beneden maar ook 1 waarbij je een skipiste afdaalt. Zigzaggend! Ik was eerder dan Wouter beneden en vond het echt super. Door dat matje ga je echt HARD! Toen was het alweer bijna tijd om eruit te gaan. Nog even wat zwemmen tussen de golven en we gingen maar. Ik was super moe! Ja dat doet zwemmen met mij, hoe lekker ik het ook vind! 

DSC_2974-BorderMaker DSC_2958-BorderMaker DSC_2959-BorderMaker DSC_2960-BorderMaker DSC_2963-BorderMaker DSC_2966-BorderMaker DSC_2967-BorderMaker DSC_2968-BorderMaker DSC_2970-BorderMaker DSC_2972-BorderMaker

De volgende stop… Magic Kingdom! Ja mensen het was niet voor niets dat we zo moe waren. We plande alles zo met de wachtrijen dat we door konden en eigenlijk nergens hoefde te wachten. Als eerst een kaartje halen bij Space Mountain. Deze hebben speciale Fastpassen voor invaliden. De terugkom tijd was een half uur later. Dus zo konden we mooi Fastpas halen voor Ariel. Ik vond deze darkride zo mooi gemaakt dat ik heb graag nog een x wou doen. Toen we de fastpass gingen halen zagen we ook dat deze keer Peter Pan’s Flight open was. Aangezien deze dicht was toen wij er vorige week waren wou ik die nog heel graag doen. En ook hier kregen we een kaartje met een terugkom tijd. Toen we alle kaartjes hadden was het tijd om weer naar Space Mountain te gaan. En zo konden we mooi alle attracties achter elkaar doen. Even snel de winkel omdat ik dacht wat gezien te hebben maar helaas nou ja we gingen toch nog naar de grootste disney winkel in Downtown. En we konden weer door!!!

DSC_2975-BorderMaker DSC_2991-BorderMaker DSC_2986-BorderMaker DSC_2985-BorderMaker DSC_2981-BorderMaker DSC_2978-BorderMaker DSC_2977-BorderMaker

Toen kwamen we aan bij onze laatste stop, qua parken dan. Studio’s! Nadat we de show van Epcot hadden gezien hadden we het zo uitgekiend dat we ook nog de eindshow van Studio’s konden zien. Wouter wou ook nog graag een rondje Tower of Terror en zo besloten we als eerste daar heen te gaan. Op het bordje stond 10 minuten nou dat kwam goed uit. 1Maal in de rij kwamen we erachter dat dit geen 10 minuten ging duren. Ach ja we stonden nu toch al in de rij. Ik blijf deze versie echt zoooo gaaf vinden. Het gebouw en zo nog wat kleine dingen in Parijs is zoveel mooier maar de complete rit vind ik hier zoveel beter! Toen we hier uitkwamen konden we meteen door naar Fantasmic! Een heel eind lopen en opzoek naar een Medewerker met een rood lampje. Dat was wat we meekregen bij de ingang. Na het rode lampje gevonden te hebben konden we plaats nemen. We waren mooi optijd en toen begn de show ook al. Nou WAUW wat voor moois zetten ze hier neer zeg. Allerlei aspecten hebben ze gebruikt. Vuurwerk, Tovertrucjes, Water laten branden, Dingen op water projecteren, Disney Figuren, Bootjes en ga nog maar door! Ik heb hier echt een half uur zitten genieten van begin tot eind. Heel grappig was wel dat tijdens de show het jongetje naast mij in een wandelwagen ineens mijn hand vast pakte. Hij werd een beetje bang van al die slechteriken die voorbij kwamen. Maar al met al vond ik het echt super mooi gedaan! En toen? Nou het park was nu dicht dus konden we naar de auto. 

DSC_2923-BorderMakerDSC_3013-BorderMaker

We besloten nog naar World of Disney te gaan in Downtown. We liepen langs de legostore. Wouter wou hier nog wel een naar binnen. Toen we stonden te kijken zagen we ineens dat de motortjes die in zijn lego apparaten zitten hier heel veel goedkoper zijn dan in Nederland. We keken even op google en het goedkoopst zijn ze €40,00 excl. verzendkosten. We besloten er 2 mee te nemen. Omgerekend waren ze hier maar €20,00. Ook heeft ie nu nog een Legoklanten kaart. Deze was gratis en over de hele wereld geldig in iedere Legostore. Oke, nou we komen nog wel eens in een Legostore ;). Daarna zijn we naar een prachtige glaswinkel gelopen.. Hier hebben we wat rond gekeken. Wat een mooi maar vooral heel erg duur spul hebben ze hier! Ach kijken is zo ook leuk ;). Nu was het tijd voor de World of Disney. Dit is echt een mega mega mega mega grote winkel! Je kan er niet uitgekeken raken. We kochten nog wat kleine dingen voor de mensen thuis en zo konden we toch met een paar tassen meer terug naar het hotel. We waren zo moe dat we vrijwel meteen naar bed zijn gegaan. En voor vandaag hebben we vooral alle activiteiten die je een laatste dag doet op de planning staan. Wassen, koffer inpakken, laatste aankopen doen, inchecken voor de vluchten van morgen en nog even heerlijk uit eten bij Outback. Een lekkere rustige dag dus. Mag ook wel aangezien Wouter amper kan lopen. OEPS! En natuurlijk komt er vanavond nog een verslagje van deze dag.

DSC_3006-BorderMaker  
DSC_3010-BorderMaker DSC_3008-BorderMaker
DSC_3019-BorderMaker
DSC_3012-BorderMaker

Liefs,
Wendy & Wouter

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Leave a comment to World of Disney

  1. Dat was inderdaad een pittig dagje zo te lezen maar wel alle gave dingen nog kunnen doen, zulke mooie foto`s hebben jullie weer gemaakt, leuk dat jullie ons zo mee nemen telkens, echt top!

  2. Heerlijk om al de verslagen te lezen, jammer dat de tijd zo snel vliegt. Maar na de vakantie willen we alle foto’s zien! Veel plezier nog, geniet nog maar lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge