We’re going on…. Safari!

Florida 2013

Goedenavond alweer! We zijn vandaag op de kop af een week lang al in Amerika!

DSC_1652-BorderMaker

Vandaag gingen we voor het eerst echt naar een pretpark. Om te beginnen zijn we vandaag eerst naar Disney’s Animal Kingdom gegaan maar niet voordat wij eerst entreekaartje hadden geregeld. Dat was nogal een apart verhaal. Gisteren (woensdag) hadden wij een deal gemaakt met de locale kaartenboer hier in de lobby van het hotel. Deze vertelde ons dat als wij de volgende ochtend naar een naburig vakantie resort zouden gaan, wij daar gingen ontbijten en ons zouden laten voorlichten over een bepaald concept wij goedkoop disneykaartjes zouden krijgen. Dus zo geschiedde. Vanochtend om half acht ging de wekker. Om half negen waren wij aanwezig op de afgesproken locatie. Het zat er aardig vol. Na ongeveer een 5 tal minuten wachten kwam ene meneer Armando naar ons toe. Deze ging ons een presentatie geven over Time sharing. Om een lang verhaal kort te maken kwam het erop neer dat al wij nu even een appartementje van hem zouden kopen á 40.000 dollar, dan konden wij voor de rest van ons leven gratis op verschillende plekken over de gehele wereld overnachten. Gek genoeg lag dat deze morgen net even niet in ons budget dus na ook de tweede verkoper te hebben afgeschut hebben wij voor relatief weinig geld onze pretpark kaartje geregeld en konden we eindelijk naar Disney. TOP!

DSC_1651-BorderMakerDSC_1657-BorderMaker

Zoals al eerder gezegd zijn we begonnen in Disney’s Animal Kingdon. Animal kingdom is het park wat vooral draait om dieren. Het is eigenlijk een pretpark en dierentuin in een. De kerstsfeer was er al ontzettend ingeslagen met een grote kerstboom en kerstversieringen en kerstliedjes, het enige gekke was wel dat het 30 graden was. Wij gingen als eerste naar de Jungle tocht echter omdat er een groot beest op de weg lag en niemand ons precies kon vertellen wanneer dit beest aanstalten zou maken om te vertrekken hebben wij een fastpass gehaald en zijn we door gegaan naar de trein die ons naar Disney’s Conservatie Station zou brengen. Een gebouw waarin onder andere de dierenarts en voedingsdeskundige zit. Hier zijn ook bakken met reptielen en insecten te zien. Allemaal erg intresant alleen had ik sommige dieren niet perse hoeven zien. Neem nou de texaanse rivier pad, kevers, spinnen en ander tuig.

DSC_1659-BorderMakerDSC_1670-BorderMaker DSC_1679-BorderMaker DSC_1678-BorderMaker DSC_1674-BorderMaker DSC_1671-BorderMaker

Toen wij eenmaal klaar waren konden we instappen in de Kilimanjaro safari. De grootste atractie van het hele Disney resort. Het is niet meer dan een bus maar deze rijd wel door een heel groot gebied met verscheidene beesten zoals leeuwen, giraffe, zebra’s, krokodillen, apen enz.

DSC_1683-BorderMaker DSC_1655-BorderMakerDSC_1715-BorderMaker DSC_1707-BorderMaker DSC_1704-BorderMaker DSC_1699-BorderMaker DSC_1691-BorderMaker DSC_1689-BorderMaker DSC_1686-BorderMaker DSC_1726-BorderMaker DSC_1734-BorderMaker

Na de safari gingen we een hapje eten, naar de Nemo show en vervolgens naar Expedition Everest!! Ik moet zeggen dat ik het de leukste achtbaan van de vakantie vind tot nu toe (tis ook de eerste 😉 ). Nog even naar de show It’s tough to be a bug gegaan en toen viel de schemer alweer in en was het tijd om te gaan. Persoonlijk vond ik dit park maar een matig park naar Disney maatstaven. Ik had totaal nog niet het Disney-WOW gevoel.

DSC_1756-BorderMaker DSC_1751-BorderMaker DSC_1750-BorderMaker DSC_1758-BorderMaker  DSC_1774-BorderMaker DSC_1770-BorderMaker DSC_1762-BorderMakerDSC_1788-BorderMaker DSC_1791-BorderMaker

Omdat het eigenlijk nog maar vroeg was en wij geen zin hadden om de hele avond op de hotel kamer te zitten besloten we om nog maar een rondje in de Walmart te maken. En sinds vandaag kan ik zeggen dat ik in een supermarkt naar de macdonalds ben geweest. Na nog een rondje in de Orlando Kleding Outlet te hebben gemaakt en twee paar Sketchers schoenen voor 80 dollar (omgerekend zo’n 60 euro) op de kop te hebben getikt vonden we het welletjes en vonden we het tijd om lekker naar het hotel te gaan. Morgen staat Universal op het programma!!

DSC_1793-BorderMaker DSC_1795-BorderMaker

Oja en we hebben nog een verrassing voor iemand maar daarover misschien ooit nog wel meer.

DSC_1796-BorderMaker

Voor nu zeg ik weltrusten en voor jullie zometeen goedemorgen!

DSC_1724-BorderMaker DSC_1722-BorderMakerDSC_1783-BorderMaker

Groetjes,
Wouter & Wendy

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Leave a comment to We’re going on…. Safari!

  1. Haha, die time sharing, dat herinner ik me ook nog tien we daar waren. Mooie safari trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge