Vakantie verslag *Marbella deel 2*

Gisteren konden jullie deel 1 al lezen. Omdat dit best veel was heb ik het opgesplitst en kunnen jullie vandaag genieten van deel 2!

Woensdag was ik dus jarig. Omdat ontbijt op bed niet echt een optie was besloot Wouter pannenkoeken voor mij te bakken. (zie je de 29 erin staan :D)Hierdoor waren we wat vertraagd maar besloten we naar het Dolfinarium te gaan. Overal stond het aangegeven dus het leek ons wel leuk en voor Wouter was het vooral belangrijk ze hadden Pinguïns. Toen we rond half 2 aankwamen konden we meteen naar de dolfijnenshow. Eerst een stuk met zeeleeuwen om vervolgens een mooi staaltje werk van de dolfijnen te laten zien. Het was een leuke en vrolijke show. Helaas alleen in het Spaans maar goed het gaat om de dolfijnen zullen we maar zeggen. Na de show zijn we nog een rondje gelopen om als eerst de pinguïns op te zoeken. JEMIG wat stonk het daar zeg! Ze hadden een mooi verblijf en de pinguïn zagen er prachtig uit. Ondanks de stank hebben we hier toch wel even staan kijken. Vervolgens hebben we nog een rondje park gedaan. Helaas was het eigenlijk niet heel veel meer en besloten we verder te gaan. Omdat het redelijk vroeg was en we niet heel dichtbij een boulevard zaten in Marbella, gingen we naar Fuengirola. We hebben hier een heel eind langs het strand gelopen (eigenlijk alleen Wouter maar goed 😉 ) We zijn beide niet echt van die strandgangers maar zo langs de boulevard lopen beviel ons meer dan prima. Heerlijk genieten van de zon en alle mensen. Uiteindelijk hebben we langer langs de boulevard gelopen dan in het dolfinarium. Kuch! We hadden besloten om te gaan eten bij het Hard Rock Cafe! Zoals gewoonlijk hebben we er weer eens heerlijk gegeten en gedronken. Ik had al met al een geweldige en vooral zonnige verjaardag waar ik van genoten heb!

Donderdag was een beetje een rommelige dag. Uiteindelijk hebben we een beetje gewinkeld in Malaga, rondgereden in Marbella en hebben we wat gezwommen en heerlijk van het zonnetje genoten. Ik had al wat kleding gewassen en verder hebben we die dag niet veel gedaan al hebben we de dag wel vol gekregen 😛

Vrijdag de dag waarop de temperatuur flink zou stijgen. Niet alleen in Nederland was dat de dag van de weersomslag maar ook bij ons. We besloten weer wat vroeger op te staan en ons klaar te maken voor een dagje Sevilla. Eigenlijk een gewoon dagje pretpark :P. Van Marbella naar Sevilla is het ongeveer 2,5 uur rijden maar de rit alleen al is het meer dan waard! Je rijd ongeveer de eerste 1,5uur echt dwars door de bergen van laag naar hoog, door groene en witte bergen en noem maar op. De wegen zijn prima toegankelijk en het rijd ook nog eens redelijk door. Op het hoogste punt van 1128 meter zijn we zowel de heen als de terug weg even gestopt. WOW wat adembenemend mooi! Even genieten en weer door. Hoe verder we richting Sevilla reden, hoe hoger de temperatuur werd. Uiteindelijk was het 40 graden buiten. We reden door de stad zodat we alle mooie gebouwen ook nog konden zien om vervolgens aan te komen bij Isla Magica. Het pretpark waar we die dag zouden doorbrengen. Gelukkig was er meer dan alleen een pretpark want eerlijk gezegd met 40 graden door een pretpark hobbelen is ook niet echt onze hobby. We besloten kaartjes voor Aqua Magica bij te kopen om hier lekker een paar uur van het zonnetje te genieten. Eigenlijk hebben we vanaf 14.30 tot aan een uur of 19.00 in het water liggen zonnen. Heerlijk was het in ieder geval! Na het afdrogen zijn we het park in gegaan en het was zo ongelofelijk rustig overal dat we vrij snel alles hadden gedaan. Het park was die dag tot 23.00u open maar we besloten om rond 20.30u weg te gaan zodat de rit door de bergen niet geheel in het donker zou zijn. Want lantarenpalen hebben ze er niet. Bij thuiskomst hebben we nog even onze koffers voor een groot deel in gepakt en zijn we lekker gaan slapen.

De volgende dag was het alweer vertrek dag. Maar gelukkig beschikte we over een prive zwembad en hebben we daar nog wat uurtjes in liggen dobberen. Rond een uurtje of 4 even douchen en alles nog even in de zon laten drogen. Alvast een hapje eten en de laatste dingen in de koffer stoppen. Tegen een uur 18.30 trokken we de deur achter ons dicht en begon de rit naar het vliegveld. We zouden om 20.30 vertrekken en uiteindelijk werd dit 21.15u waardoor we met een kleine vertraging om 0.15 in Eindhoven aankwamen. Onze koffers waren meteen de eerste 3 dus dat ging lekker snel. Bij thuiskomst even heerlijk knuffelen met Sully koffers leeghalen en in de kast leggen (zo lekker als alles al schoon is en je het zo in de kast kan leggen) en bedtijd!

Nu bijna 2 weken later merk ik dat ik door het heerlijke weer wat we hier nu hebben nog steeds in de vakantie modus zit. Ik zit er dan ook sterk over na te denken om een zomer rooster in te lassen hier op mijn blog. Maar op dat plan ga ik nog even sterk broeden! Ow en natuurlijk kocht ik nog nagellak maar die zien jullie vast snel voorbij komen! Al met al was het en super vakantie en buiten mijn verjaardag hadden Wouter en ik nog een feest momentje. We waren deze week alweer 5 jaar samen! Dus een mooiere vakantie hadden we ons niet kunnen wensen!
Wendy Liefs

You might also like:

  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.
  • Het zijn niet zoveel blogjes geworden als dat ik beloofd had maar iedere keer als we iets doen waarvan we zeggen dit is echt een blogje waard schrijven we samen een artikeltje. En vandaag hebben we iets gedaan waar we echt helemaal van onder de indruk zijn.
  • Wat gaat de tijd ontzettend snel als je vakantie aan het vieren bent. We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Maar doordat alles zo snel gaat zijn we er niet aan toe gekomen om hier berichtjes over te schrijven dus ik doe nu even een samenvattend bericht in de hoop dat ik later tijd heb om nog eens even alles uitgebreider te omschrijven.

Leave a comment to Vakantie verslag *Marbella deel 2*

  1. Prachtige foto’s weer, leuk geschreven!
    NailTalk onlangs geplaatst…Barry M – ForestMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge