Vakantie stress of juist niet!

Een welbekend dilemma: de koffer inpakken voordat je op vakantie gaat. Je wilt al je lievelingsspullen meenemen, maar bijbetalen op het vliegveld omdat je koffer te zwaar is? Liever niet. Hoe neem je alles mee wat je nodig hebt en blijf je toch onder de grens van 20 kilo?

Multifunctionele producten
Make-up is veelzijdiger dan je denkt! Wist jij bijvoorbeeld dat lippenstift prima te gebruiken is als een blush? Kies voor een felrode of felroze lippenstift en dep het voorzichtig op je wangen (jukbeenderen). Pas op dat je niet uitschiet, want met een flinke lippenstiftstreep op je wangen komen je vriendinnen waarschijnlijk niet meer bij van het lachen. Een tweede make-upproduct dat jij voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, is het wenkbrauwpotlood. Dit potlood gebruik je zowel voor je wenkbrauwen als voor het lijntje om je ogen. Ook jouw spiegel kan zonder zorgen in Nederland blijven, want met jouw smartphone of tablet op zak heb je er stiekem altijd al eentje bij de hand. Met behulp van een Samsung Galaxy Tab 2 10.1 hoes of Microsoft Lumia 640 XL hoes met schuine stand zet je jouw gadget neer en schakel je de hulp van je frontcamera in.

Keuzestress
Het liefst keer je natuurlijk je hele make-uptafel om in je koffer en neem je voor een jaar aan nagellakpotjes mee, je weet nooit van tevoren op welke mood jij je kleur wilt afstemmen. Om de keuzestress iets te verminderen, is het een idee om de leukste spulletjes een week van tevoren aan de kant te leggen. Test een week lang welke make-up jij gebruikt en welke je volledig links laat liggen. De spulletjes die jij niet aangeraakt hebt, kunnen in Nederland in de kast blijven staan.

Make-upkwasten en koffer?
Waarschijnlijk heb jij je hier wel eens aan geërgerd: make-up kwasten die je overal en nergens terugvindt in je koffer. Doe er wat aan en kies voor een creatieve oplossing! Maak een brushroll met behulp van een klein handdoekje. Vouw dit handdoekje dubbel en houd aan de bovenzijde een strook van 5 cm vrij. Vervolgens naai je de zijkanten aan elkaar vast en maak je langwerpige stroken door het naaien van verticale lijnen. Deze langwerpige strookjes zijn, als het goed is, vakjes geworden waar jij al je make-upkwasten in kunt opbergen. Rol de brushroll op, sluit deze af met een elastiekje en jouw kwasten zullen zich netjes gedragen tijdens de vakantie.DIY makeup brush holder...so much prettier than what you can buy. Now I just need to learn how to sew.
bron: Pinterest

Voorkom chaos
Eenmaal aangekomen op het vliegveld, is het belangrijk om alle make-up in je handbagage in een speciaal plastic zakje te doen. Daarnaast wil je het inchecken en het bezoekje aan de douane uiteraard zo soepel mogelijk laten verlopen, waardoor een portemonneehoes of buideltasje geen overbodige luxe is. Beide houden belangrijke bezittingen gemakkelijk op één plek. Zo heb je alles bij de hand en gaat er geen kostbare tijd verloren met zoeken naar papieren of spullen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om niets tekort te komen tijdens je vakantie! Welke trucjes gebruik jij altijd?
Wendy Liefs

You might also like:

  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.
  • Het zijn niet zoveel blogjes geworden als dat ik beloofd had maar iedere keer als we iets doen waarvan we zeggen dit is echt een blogje waard schrijven we samen een artikeltje. En vandaag hebben we iets gedaan waar we echt helemaal van onder de indruk zijn.
  • Wat gaat de tijd ontzettend snel als je vakantie aan het vieren bent. We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Maar doordat alles zo snel gaat zijn we er niet aan toe gekomen om hier berichtjes over te schrijven dus ik doe nu even een samenvattend bericht in de hoop dat ik later tijd heb om nog eens even alles uitgebreider te omschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge