Vacation USA *Clearwater*

Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Gisterochtend zijn we na het ontbijt richting Clearwater gereden. Een stad net achter Tampa wat voor de pretpark liefhebbers bekend is van Bush Gardens. Clearwater is bij menig filmliefhebber ook een bekende plaats en juist daarom wou ik er graag heen.

Een hele tijd geleden zag ik ooit eens de film A Dolphins Tale. Een prachtige film met Morgan Freeman die gaat over een dolfijn met een geamputeerde staartvin. Wat bleek de film locatie het Clearwater Marine Aquarium bestaat echt en nog beter de dolfijn om wie de film draait Winter leeft ook echt in dit zeedierenzekenhuis.

Bij binnenkomst zijn we wat rond gaan kijken. Om te beginnen kwamen we bij de haaien langs en stond er bij de kijkraampjes een meisje bij een touche aquarium. Ik heb hier gewoon een zee-egel geaaid. Of nou ja aaien kun je zo’n stekelig ding niet noemen.Toen we weer verder gingen kwamen we bij de under sea view van het verblijf van Hope de dolfijn partner van Winter. Ook en film ster want hun kennismaking is verfilmd in deel 2. Helaas nog geen Winter ergens te bekennen.

Toen we met de lift omhoog gingen kwamen we langs het verblijf van Rufus de pelikaan uit de film of althans de naam in de film word gebruik gemaakt van diverse pelikanen en zelfs van een animatronic. Halloooooow filmwereld en Doeiiiiiii Illusie 😉

Terwijl we boven aan het rond kijken waren, want we kwamen langs 1 van de ruimtes die bekend zijn uit de film en die ze ook zo hebben gelaten, werd er omgeroepen dat er een demonstratie was met dolfijn Nicolas. Deze dolfijn is tijdens de eerste maand van zijn leven ernstig verbrand. En helaas is hij zijn moeder met dezelfde verwondingen verloren. Hierdoor word hij in het Marine Aquarium opgevoed en grootgebracht zoals een dolfijnenmoeder ook zou doen. Ze leren hem allerlei dingen die hij normaal van zijn moeder zou leren maar helaas doordat hij niet de opvoeding heeft gehad zoals hij in de natuur zou krijgen en zijn blijvende littekens zou hij nooit terug in de natuur kunnen… Ik vond het een zeer leerzame demonstratie want ze vangen de dieren echt op en waar kan gaan ze gewoon weer veilig terug de natuur in.Zo hebben ze ook een heel aantal schildpadden. Sommige verlamd, anderen verminkt maar ook genoeg die gewoon even aan moeten sterken omdat ze de tocht vanaf het nest niet hebben gehaald. Wanneer deze groot genoeg zijn gaan ze gewoon weer lekker de zee in.Ook waren er nog 2 otters. En eerlijk…. Ik vond ze mega mega megaaaaa zielig. 1 van de otters kon niet eens lopen met zijn achterpoten. Hij zwom en zwom en zwom tot ie even wou rusten. Hij klom uit het water en sleepte zijn hele achterlijf gewoon mee… Wat bleek… Hij was aangereden door een motorvoertuig…. 🙁 De andere otter had een soort van natuurlijke achterstand. Deze was gehouden als huisdier en de mensen kwamen er toch achter dat dit niet het beste plan ooit was… Gelukkig is ie nu op een zeer veilige plaats en word ie enorm goed verzorgd. Maar conclusie… Ik ben niet gemaakt om dierenleed te zien… Nadat we alles gezien hadden zagen we dan eindelijk Winter zwemmen. Helemaal afgeschermd waarschijnlijk ivm de drukte die er heerst om Winter. Best zielig maar ja dat is het kleine risico wat met zich mee brengt als je een mega filmster bent. Maar we hebben haar gezien! Het was dan ook wel best apart om een dolfijn zonder staartvin te zien zwemmen. Toen we eigenlijk klaar waren en wouden gaan zagen we dat er en gratis boottour was naar een ander stuk. Hier hadden ze diverse filmsets, kleding, filmattributen en al wat dan nog meer die te maken hebben met de film uitgestald. Super tof om te zien en die boottocht was eigenlijk HEERLIJK! En daarom besloten we om ook weer terug met de boot te gaan.

We hadden die ochtend al besloten dat we na onze dag bij het Marine Aquarium nog naar het strand zouden gaan. Klein stukje rijden en de auto parkeren en BAM daar stonden we. Met onze voetjes in het prachtige witte zand op het strand.Snel plekje vinden, spullen aan de kant leggen en hup dat water in want zo wit als het strand was zo helder en blauw was het water. En het was heerlijk! Het water was gewoon aangenaam warm. Zoiets verwacht je van een zwembad maar die zijn hier kouder dan dat de zee is. Na ruim een uur in het water gelegen te hebben en nog wat van de zon genoten te hebben ging de zon onder en hadden we een fantastische zonsondergang. Wat een prachtig en romantisch zicht was dit. Daarna zijn we langzaam onze spullen gaan inpakken en gingen we weer richting het hotel en was de dag voorbij. Lang genoeg en moe genoeg kropen we lekker in ons bedje.Vandaag was de laatste volledige dag. En eigenlijk hebben we niet heel veel gedaan. We hebben vooral aan het zwembad gelegen, wat kleding gewassen, koffers gepakt, gezwommen, gegeten en dat was het eigenlijk ook wel. Wel hebben we het meest verbazing wekkende diner van deze vakantie gehad. De tent waar we hadden gegeten was echt aan alle kanten pauper ten top maar DAMN! Wat was het eten er goed! En ook nog eens spot goedkoop, want voor $13,88 hadden we onbeperkt pizza/pasta/salade buffet met drinken! En nee die prijs is niet per persoon 😉 LOVE IT!Morgen hebben we een late check out en kunnen we mooi rustig aan de spullen pakken en vertrekken. Want om 20.05 uur onze tijd (6 uur later jullie tijd) vertrekt ons vliegtuig (als het goed is) weer richting Europa. Ik zou willen zeggen Nederland maar we hebben nog een overstap in Frankfurt om daarna gelukkig echt naar Amsterdam te vliegen. En dan zit het er weer op en kunnen we terugkijken op een mega fantastische vakantie met veel dingen die hoog op ons wensenlijstje stonden. Een mooie herinnering dacht ik zo!
Wendy Liefs

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Het zijn niet zoveel blogjes geworden als dat ik beloofd had maar iedere keer als we iets doen waarvan we zeggen dit is echt een blogje waard schrijven we samen een artikeltje. En vandaag hebben we iets gedaan waar we echt helemaal van onder de indruk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge