USA Voorbereidingen

De komende dagen zullen hier thuis in het teken staan van de voorbereiding van onze vakantie die eraan zit te komen. Maar wat moet je allemaal regelen als je naar Amerika op vakantie gaat?

Het leek me wel eens leuk om met jullie mijn voorbereidingen door te nemen. Hoe stel je zo’n vakantie samen, waar begin je, wat wil je doen enz enz.

Wij begonnen begin dit jaar al met te bedenken wat we nou wel eens wouden gaan doen met onze vakantie. Aangezien het alweer 3 jaar geleden was wouden we wel weer terug naar Amerika. Maar wat wouden we zien en wat willen we gaan doen dit keer.amerikaanse-vlag-790x500

Toch wel iets anders dan de vorige keer en aangezien ik al heel wat jaren roep naar familie in Cleveland te willen besloten we eens te kijken hoe het zou zijn als we naar het noorden van Amerika zouden gaan. Het eerste plan faalde hard toen we zagen dat alle pretparken vanaf Augustus/September alleen maar in de weekenden open waren. Dus toen zijn we verder gaan kijken.

We kijken graag naar de serie reeks van Chicago. Dus wat als we nou naar Chicago kunnen. Hoe gaaf zou het zijn om de plekken waar series zoals Chicago Fire, Chicago PD en Chicago Med worden opgenomen te gaan bekijken. Precies helemaal geweldig.Dus toen kwam al gauw het idee om naar Chicago te vliegen, naar Cleveland te rijden en weer terug naar Chicago te gaan. Hierdoor kunnen we mooi 2 pretparken mee pakken die we het aller liefst zouden willen gaan doen. Cedar Point,1 van de grootste pretparken van Amerika met maar liefst 17 achtbanen. En dan ook nog Six Flags, Great America. Het leukste van alles is dat daar nu al Halloween is begonnen dus ook dat kunnen we zo mooi meepakken :).Dit was dus uiteindelijk het 2e plan wat passend was en ook nog eens goed te doen. Als je dan zo je plannen op papier hebt ga je vliegtickets zoeken. Toen ik zat te kijken wat het zou doen om een retour ticket Amsterdam – Chicago te nemen schrok ik een beetje van de prijs. Hmmm en nou… Toen zijn we even verder gaan puzzelen. Wat als we er na 2 weken een binnenlandse vlucht naar Florida bijnemen. Als dat slechts een 10tje duurder zou zijn zou het ons wat waard zijn. Nou komt het mooiste. Het scheelde inderdaad iets. De ticket werd gewoon 70 euro pp GOEDKOPER! Oke dan nog maar een weekje zon in Florida mee pakken. Maar voor Florida hadden en hebben we eigenlijk totaal geen plannen op papier gezet. Maar omdat het aardig wat scheelt hebben we toch besloten deze tickets te boeken. Ondertussen hebben we wel wat dingen opgezocht om te gaan doen in Florida. Zo wil ik graag naar het Clearwater Marine Aquarium. Voor de film kenners onder ons. Hier is de film A Dolpin’s Tale opgenomen met de bekende dolfijn Winter. Die hier dus ook echt leeft. En verder kregen we als tip om naar Kelly Park te gaan. Een natuur park waar je kunt dobberen op een rubberband op het water. Lijkt me dus heerlijk!En dan…. Dan heb je je tickets maar ben je er nog niet.

In Amerika kom je niet ver zonder auto en zonder visum (zogenoemde ESTA formulier). Je kan meteen bij het boeken van je tickets opzoek gaan naar een huurauto. Ik heb dit even gelaten voor wat het was en heb deze pas afgelopen week geboekt. TIP: Meestal worden de huurprijzen lager als je wat langer wacht.

Het ESTA formulier is eigenlijk het belangrijkste samen met je vliegticket en je paspoort. Als je deze niet hebt ingevuld tot 72 uur voor vertrek word je niet toegelaten tot het vliegtuig.

Na dit alles goed geregeld te hebben besloten wij alvast 1 hotel te boeken. Het hotel waar we de eerste nacht kunnen slapen. Je kan natuurlijk alle hotels van te voren boeken als je je daar prettiger bij voelt maar uit ervaring weet ik dat het soms enorm balen kan zijn als je ergens eerder weg wilt of als je ergens langer wil blijven. En dat is de reden dat wij het dit keer zo hebben gedaan. En daarbij overal in Amerika bij de benzine stations, VVV kantoren en noem maar op heb je complete Couponboekjes met kortingen voor hotels.

En dan ga je langzaam bedenken wat je mee gaat nemen in je koffer. Moet ik van te voren nog wat halen, haal ik mijn spullen daar, wat voor kleding neem je mee, heb ik genoeg medicatie (in mijn geval), heb ik mijn -medische- papieren in orde, enz enz enz. Zie hier mijn lijst welke ik gebruik bij het inpakken van mijn koffer zodat ik zeker weet geen stress heb bij het inpakken van mijn koffer!

TIP: neem vooral oude kleding, ondergoed en schoenen mee. Dit kun je achterlaten en hierdoor heb je op de terug weg meer ruimte in je koffer zodat je veel leuke spullen mee terug naar huis kunt nemen.

Tijdens onze vakantie zullen we net als 3 jaar geleden hier weer proberen dagelijks te posten. Zo kunnen jullie lekker meegenieten van onze vakantie.
Wendy Liefs

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Leave a comment to USA Voorbereidingen

  1. woahhh have fun 😀 als het goed is gaan manlief en ik volgend jaar naar de VS <3 mijn eerste keer!
    femketje onlangs geplaatst…Nails – Galaxy.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge