Things Things Things!

Florida 2013

Ja daar zijn we weer! De dagen gaan snel! Vandaag zijn we in Islands of Adventures (IOA) en Universal Studio’s geweest. Het was zo druk in IOA dat we op een gegeven moment maar naar de buurman zijn gegaan ;). Vanochtend eerst een huishoudelijk klusje gedaan namelijk de was. Twee wasmachines vol gedraaid. Alles wat nou schoon is hoeven we thuis niet meer te wassen en niets is zo fijn dat als je thuis komt je meteen alles kunt opruimen zonder dat we eerst een hoop moeten wassen. Dus na twee wasjes te hebben gedraaid, een drogertje en de rest allemaal te hebben opgehangen was het tijd om te gaan. Onderweg kregen we honger dus wouden we langs de Mcdonalds. Zul je net zien ben je naar een Mcdonalds op zoek, kun je er geen vinden terwijl als je ze niet zoekt zitten er 4 naast elkaar. Maar na een klein stukje omrijden hadden we er toch een gevonden. Na een klein hapje on the road kwamen we aan bij Universal.

DSC_2773-BorderMakerDSC_2776-BorderMakerDSC_2780-BorderMaker DSC_2779-BorderMakerDSC_2790-BorderMaker

Bij binnenkomst als eerste naar de Hulk gegaan. De lancering was leuk en zeker met de inversie er na maar verder had ik er wel een beetje meer van verwacht. Toen door naar Spiderman. Het is dezelfde soort attractie als Transformers in de studio’s. Persoonlijk vond ik hem wel beter dan Transformers. Toen na een kleine wandeling kwamen we aan bij Poppeye. Een rapid river waar Wendy persé in wou. Dus dan gaan we maar he! We waren beide vergeten om vanochtend slippers aan te doen wat wel een beetje jammer was. Tijdens de rit werden wij namelijk zeik en zeik nat. Dachten we dat we er waren… Toen gingen we nog een te gekke afdaling maken en weer een golf in onze boot. We waren dus kletsnat!

DSC_2806-BorderMaker DSC_2812-BorderMaker

Verder lopend, nog steeds na druppend, liepen we door het Jurassic Park gedeelte met daar een of andere splash maarja we waren al nat genoeg dus deze hebben we overgeslagen. Toen kwamen we aan bij wel het mooiste gebied van van Universal namelijk Harry Potter. Als je het gebied in loopt zie je in eerste instantie alleen een poort naar Hogsmaede. Maar als je dan even snel over je schouder kijkt zie je werkelijk het prachtige Hogwarts kasteel. Hier kijk je alleen al je ogen uit! Maar goed dat willen we dan ook wel eens van binnen zien natuurlijk. We zagen dat de wachtrij maar 10 minuten was dus het was ook nog eens een attractie. Geen idee wat ons te wachten stond gingen we de wachtrij door. Nou ja het hele kasteel met onderweg de welbekende pratende schilderijen en de poort naar de kamer van de professor. Totdat we in de grote zaal kwamen waar de kaarsen rond zweven en wij op een bankje van 4 moesten gaan zitten en dan begint het. Je krijgt een schouder beugel over en je word meegenomen in het verhaal van Harry Potter! Je vliegt en zweeft in het rond en op sommige stukken zit je zelfs in een IMAX film als het ware. Ja echt een van de meest gave attractie die ik OOIT heb gedaan.

DSC_2827-BorderMaker DSC_2830-BorderMaker DSC_2826-BorderMaker DSC_2832-BorderMaker

Na Harry Potter zijn we nog in de bijbehorende achtbaan gegaan (langste wachtrij van de dag met zo’n 25 minuten) en vervolgens nog in de Dueling Dragons geweest. Ik vond dat deze banen vol zaten met verrassingen en snelle bochten. Top dus! Nadat we daar uit kwamen zagen we een klein snoepwinkeltje. Wij hadden allebei al een paar dagen ontzettend veel zin in zoetigheid dus we zijn eens binnen gaan kijken. Ze hadden er PERZIKKEN!!!!! Het waren uiteindelijk de duurste perzikken die ik ooit gekocht had maar ze smaakte toch een partij verdomde lekker!! Ik was er echt aan toe! Na nog een speurtocht naar een fatsoenlijke wc waren we eigenlijk klaar in het park. Eerst een bezoek gebracht aan het plaatselijke winkeltje waar we deze vrolijke berenvriend vonden van een kennelijk heel populair iets in Amerika (ik ken het niet).

DSC_2805-BorderMakerDSC_2802-BorderMaker DSC_2801-BorderMaker DSC_2799-BorderMaker DSC_2804-BorderMaker DSC_2838-BorderMaker

Omdat we het zo leuk vonden hebben we nog een rondje in Spiderman gemaakt en nog een rondje Harry Potter gedaan. Toen was het tijd om naar het andere park te gaan. Het was nog vroeg en we wouden in ieder geval nog een ritje maken in The revenge of the Mummy. Zo gezegd zo gedaan en na een stukje wandelen en 15 minuutje wachten konden we instappen. Toen nog een rondje Transformers 3D en E.T. Om vervolgens als laatste atractie van de dag naar de Hollywood Rip Ride Rockit te gaan. Net toen we op het punt stonden om in te stappen werd de attractie stilgezet. Het regende! Na een tijdje wachten vroeg ik een van de 21 medewerkers daar aanwezig of het nou in het hele park zo was of alleen hier. Zijn antwoord was dat deze baan een speciaal geval was waarop ik zei dat het a piece of crap was. Hij antwoorde volmondig met ja!

DSC_2814-BorderMaker

Er stonden een hele vriendelijke dame nog wat poncho’s uit te delen (leuk voor thuis) en we zijn maar naar de uitgang gesjokt want het was inmiddels ook alweer 6 uur. De rest van de avond bestond uit eten halen bij Tacobell, een rondje rijden langs de Ulta, zoektocht naar een Mall die bij Wendy nog in d’r geheugen stond, naar de Wallmart gaan voor wat drinken en nog langs de Wallgreens voor wat spulletjes voor Angelique. Toen was het alweer donker en was er weer een dag voorbij. De tijd vliegt als je plezier hebt en het lijkt alleen nog maar sneller te gaan. Morgen staat Disney’s Epcot (en eventueel nog wat andere parken) en een bezoekje aan de plaatselijke vlooienmarkt op het programma!

DSC_2777-BorderMaker DSC_2778-BorderMakerDSC_2784-BorderMaker

Voor nu zeg ik weltrusten en voor jullie zometeen goedemorgen!!

DSC_2813-BorderMaker

Groetjes,
Wouter & Wendy

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Leave a comment to Things Things Things!

  1. Leuk verslagje weer en wat maken die Amerikanen toch een drama van met regen haha! Lijkt mij een gaaf park dit *zet op to do list Orlando*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge