Sale Shopping *Tips*

Shoppen in de sale is leuk voor je portemonnee, maar vaak iets minder voor je stressniveau. Alle kledingrekken en –tafels zijn een ongeorganiseerde chaos, jouw maat is nergens te bekennen en je komt uiteindelijk met meer rotzooi thuis dan de bedoeling was. Met de volgende tips leer jij effectief koopjes jagen en houd je de portemonnee te vriend!

Houd je aan een max
Tijdens de sale lijkt alles erg goedkoop, maar het kassabonnetje liegt er niet om: alle koopjes bij elkaar opgeteld vallen toch altijd duurder uit. Daarom is het verstandig om van te voren een maximum bedrag met jezelf af te spreken, zodat je niet meer geld uitgeeft dan nodig is. Dit budget helpt je keuzes maken tussen alle kledingstukken, accessoires, make up, en andere spulletjes, zodat je alleen de állerleukste spullen afrekent en mee naar huis neemt. Natuurlijk is het erg verleidelijk om tijdens het shoppen over het budget heen te gaan en dat ene paar leuke laarsjes toch nog mee te nemen. De oplossing is simpel: pin van tevoren jouw maximum bedrag, berg het op in je LG G4 hoesje en laat de rest van je pasjes allemaal thuis. Probeer nu maar eens te veel geld uit te geven! Dankzij de opbergvakjes van het GSM hoesje hoef je jouw portemonnee niet mee te nemen en bespaar je tevens gewicht in je tas.

Magazijnopruiming
Veel bekende merken, zoals Fab, Replay, Hunkemöller en nog veel meer houden eens in de zoveel tijd een mega magazijnopruiming. Tijdens deze zogenaamde sample sales shop jij al deze dure merken voor een betaalbare prijs, terwijl je hier normaalgesproken alleen maar van kunt dromen. Neem wekelijks een kijkje op de website stockverkopen.nl en houd alle evenementen bij jou in de buurt in de gaten.

Gestructureerd online
Ook online valt het één en ander in de sale te shoppen. Vaak zijn alle aanbiedingen op één pagina gegooid en is het aan jou om het juiste product te vinden. Erg ineffectief, tijdrovend en het levert niet altijd resultaat op. Oplossing: gebruik filters! Bedenk van tevoren naar wat je op zoek bent en filter op deze categorie. Vaak kun je ook nog filteren op kleur, materiaal en maat, en ben je echt binnen no-time klaar. Heb je een middagje vrij en wil je júist door de sale heen struinen? Zet je Microsoft smartphone dan in een comfortabele stand neer middels een Microsoft Lumia 640 hoesje en maak er een leuke bezigheid van.

Wanneer komt die sale?
Sale vindt meestal op dezelfde momenten in het jaar plaats. Toch blijft het altijd een beetje gokken naar het precieze tijdstip, zeker omdat dit niet bij elke shop hetzelfde is en sommige webshops hebben zelfs altijd een sale pagina. Met behulp van de handige applicatie ‘Yellow app’ weet jij precies wanneer jouw favorieten afgeprijsd worden. Je slaat al je online bevindingen, die net iets aan de dure kant zijn, op de app op en je wordt vervolgens gewaarschuwd bij een prijsdaling. Zo ben je al je shoppende concurrenten voor en betaal je nooit te veel voor je favoriete spulletjes.

Shoppen jullie ook tijdens de sale? Ik ben echt een sale shopper en hou er van om juist in deze periodes mijn favoriete te shoppen!
Wendy Liefs

You might also like:

  • Nu de winter weer voor de deur staat word het tijd voor handcrèmes om de droge handen in te smeren. Vorig jaar kreeg ik er al 1 kado van Angelique maar tijdens onze vakantie afgelopen Oktober nam ik er zelf ook nog 1 mee. De handbalms van EOS.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.
  • Het zijn niet zoveel blogjes geworden als dat ik beloofd had maar iedere keer als we iets doen waarvan we zeggen dit is echt een blogje waard schrijven we samen een artikeltje. En vandaag hebben we iets gedaan waar we echt helemaal van onder de indruk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge