Pink Golden Textuur

Lakken die op elkaar lijken. Ik heb er persoonlijk maar weinig. Af en toe kom ik er wel eens 1 tegen waarvan ik dan denk “hé, zo’n kleurtje heb ik volgens mij al wel”. Als ik zo’n lakje dan mee neem en dan thuis ga kijken valt het toch altijd wel mee en is het toch net een andere kleur.

Toen ik mijn swatches van de nieuwe Catrice – Crushed Crystal online had gezet kreeg ik voornamelijk de opmerking te horen dat Call Me Princess zoveel leek op Princess van BarryM. Toen ik in mijn Helmers keek kwam ik tot de conclussie dat ik nog zo’n kleurtje lak had. Tijd om dit eens grondig te vergelijken.

Deze 3 lakken bestaan uit een roze basis met gouden glitters. Ook zijn alle 3 deze lakken volgens de fabrikant textuur lakken. En dan heb ik het over:

  • BarryM – Princess
  • Catrice – Call Me Princess
  • Kiko – 641, Rosa Fragola

De flesjes en de kwasten van deze lakken lijken heel weinig op elkaar.

DSC_4051-BorderMaker

BarryM, heeft een vierkant flesje met op de dop in holografische letters dat het gaat om een textuur lak. De inhoud van het flesje is 10ml. De opdruk op het flesje is in het goud. De kwast van deze lak is rond en recht afgesneden. 

Catrice, heeft een rond flesje wat in koker vorm is. Op het flesje staat naast dat het gaat om een Catrice lakje ook dat het een Crushed Crystal lakje is. De inhoud van dit flesje is net als die van BarryM 10ml. De kwast van deze lak is plat en breed en rond afgesneden.

Kiko, heeft net als BarryM wel het vierkante flesje. Op het flesje staat met witte letters dat het gaat om een Sugar Matt lak gaat en de dop is ook wat stoever en bevat een soort textuur. De inhoud van dit flesje is 11ml. De kwast van deze lak is wel plat maar niet breed en recht afgesneden.

DSC_4049-BorderMaker

Nu de lakjes zelf! Als ik ze zo in het flesje zie denk je dat ze inderdaad wel wat op elkaar lijken. Op mijn nagels leek niets minder waar te zijn.

Om te beginnen met BarryM, deze licht roze lak heeft enorm veel gouden glitters en is dekkend in 2 of zelfs pas bij 3 laagjes. De textuur van deze lak vind ik iet wat tegenvallen. Wat je aan textuur voelt is voor mijn gevoel vooral de glitters. Wel droogt de lak enorm snel.
DSC_4048-BorderMaker

Crushed Crystal is een nieuwe formule van Catrice. Ik vind het super leuke lakjes maar om ze textuur te kunnen noemen. Nee niet echt. Je voelt wel wat en glad is het zeker niet. Maar om dit echt textuur te noemen, nee. Deze koraal roze lak bevat enorm veel gouden glitters en is een tikkie rozer dan die van BarryM. Call Me Princess is dekkend in 2 laagjes en droogt redelijk snel.
DSC_4046-BorderMaker

En dan hebben we nog een wat oudere lak van KIKO, 641, Rosa Fragola. Deze wat rozere lak dan boven genoemde is wel een echte textuur lak. Bij het lakken merk je al dat er textuur korreltjes in zitten en de fijne glitter is hier wat minder aanwezig dan bij de andere 2. Rosa Fragola is al dekkend in 1 laagje en droogt erg snel.
DSC_4047-BorderMaker

De verkrijgbaarheid van deze lakken verschilt ook nog eens enorm. BarryM is in Nederland vooral online te koop en kost rond de €5,25. Catrice is gewoon te koop bij Kruidvat en kost €3,39. En dan nog de KIKO lak. Deze is vooral te koop in de KIKO winkels of sinds kort online en voor deze lak betaal je €4,95.

Mijn conclusie is dat deze lakken helemaal niet op elkaar lijken. Ze hebben allemaal een hele andere kleur roze en andere textuur. Ik kan dan ook niet zeggen dat het dupes zijn of dat ze heel erg op elkaar lijken.Wendy Liefs

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar met kerst kreeg ik een H&M kado kaart. Niet echt wetend wat ik er mee moest aangezien de kleding me er nooit echt mooi passen hield ik hem maar in mijn portemonnee voor het geval van weet je wel ;)
  • Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een simpele maar mooie nail art. 1 die zelfs zou passen bij de aankomende feestdagen. Maar voor nu vond ik hem gewoon prachtig passen bij de basis lak.

Leave a comment to Pink Golden Textuur

  1. Leuk artikel! Die van Barry M wil ik misschien ook nog eens aanschaffen.

  2. ze zijn allemaal zo mooi 😀

  3. oeh leuke kleurtjes HEBBUH haha, vooral die van Barry M vind ik erg mooi <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge