Made By Me: Pasta Salade

Wendy Made By MeNu met het warme weer vind ik warm eten alles behalve lekker. Een paar jaar geleden -vlak na een heftig ziekte bed- vond ik eten helemaal niets en verzon ik zelf een eigen pasta salade met allemaal dingen die ik gewoon lekker vind. En vandaag de dag als het warm is maak ik dit met liefde!

Wat heb je nodig?:-Rode Bieten (als ze al gesneden zijn is het fijn anders kan je dit doen in een keukenmachine)
-Pasta
-Lente Ui
-Rucola
-Mozzarella
-Magere of Gerookte Spekblokjes

Voor de dressing:
-Het bietensap wat achter blijft na het uitlekken
-Yoghomayo
-Zout & Peper
-Azijn
-Gedroogde Kruiden zoals bieslook en peterselie

Als eerst ga je natuurlijk de pasta koken. Deze moeten immers lauw/warm zijn wanneer alles klaar is. Dit geld ook voor de spekblokjes dus dit zet je gelijk op het vuur.Nu is het tijd voor de koude ingrediënten. Ik begin zelf altijd met het wassen van de rucola. Dit is een mooie basis en geeft een heerlijke kleur. Omdat de bieten goed afgegoten moeten zijn laat ik deze altijd even goed uitdruppen in een zeef. Het sap vang ik op in een bakje. Wanneer je denkt dat er bijna geen sap meer inzit dan kan het bij de rucola. Dan hebben we nog de mozzarella en de lente ui. Deze snijd je zoals je zelf denkt dat het lekker is. Ik vind blokjes mozzarella en hele fijne ringen van de lente ui altijd wel het lekkerste. Ondertussen is de pasta al dente gekookt, de spekjes gebakken en is alles al afgekoeld. Dit doe je over de rucola en de bietjes heen. Hier over heen gaan dan ook de mozzarella en de lente ui.Als dit alles in een grote sla kom zit ga je het alvast een beetje om husselen. Dit om te zien hoeveel rode bieten sap je nodig bent voor de dressing.Ik had niet veel nodig en had aan 1/3 deel ruim voldoende. Ik doe er dan 2 eetlepels yoghomayo door en genoeg peper en zout voor de smaak. Om het geheel nog een tikkeltje zuur te geven doe ik er een eetlepel azijn bij door. Dit roer ik eerst goed door en proef dan een keer.Als dit helemaal na smaak is doe ik er de gedroogde kruiden door en roer ik het nog 1x goed door om het vervolgens over mijn pasta mengsel in de kom te gieten. Een laatste hussel en opscheppen maar!Ik vind het echt heerlijk en we eten het dan ook graag als het warm is. En wat over is gaat de koelkast in en is de volgende middag een prima lunch. Mocht je geen vlees erin willen dan laat je de spekblokjes achter wegen. Zelf doe ik het ook wel eens met gerookte kipfilet. Ook erg lekker en gezonder voor de afwisseling!

Eet Smakelijk en doe jij al mee met de Winactie?
Wendy Liefs

You might also like:

  • Een paar dagen terug werd ik getagd door Mandy om de Baking & Cooking tag in te vullen. Met 2 koksdiploma's opzak en heel wat ervaring vond ik het nog leuker dat Mandy mij voor deze tag had uitgekozen. Hou ik nou echt van de keuken? Je zult het lezen...
  • Oeps! Deze was eigenlijk al voor vorige week gepland maar het is er niet van gekomen met al die leuke dubbele artikelen! Maar voor vandaag dan lekkere loempia's voor het paasdiner, als borrelhapjes of gewoon lekker als zaterdagmiddag maaltje!
  • Vorige week plaatste ik op Instagram een foto van gebakken caramel appeltjes. Ik kreeg hier zoveel reacties op dat ik besloot dit nog eens te maken maar er dan foto's van te maken zodat ik het recept met jullie kan delen. Een lekker toetje voor het Valentijnsdiner!

Leave a comment to Made By Me: Pasta Salade

  1. ik heb zelf nog nooit een pasta salade met bietjes gegeten.. moet ik toch maar eens proberen 😀
    femketje onlangs geplaatst…Sally Hansen – 481 Breeze Blue.My Profile

  2. […] zacht van binnen en hard van buiten, bot, lief… Nou ik het zo opnoem denk ik dat mijn eigen pastasalade wel erg in de buurt komt.Pittig eten of mild? Mild, Ik kan niet tegen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge