Made By Me: Loempia’s


Wendy Made By Me
Oeps! Deze was eigenlijk al voor vorige week gepland maar het is er niet van gekomen met al die leuke dubbele artikelen! Maar voor vandaag dan lekkere loempia’s voor het paasdiner, als borrelhapjes of gewoon lekker als zaterdagmiddag maaltje!

Toen ik de foto op Instagram had gezet dat ik loempia’s aan het maken was kreeg ik vaak de vraag of ik het recept wil delen. Nou hier gaan we dan. Want het is gewoon super simpel!Wat gebruikte ik:
– een zak wok groente van 500gram. Het maakt niet uit welke. Wil je er iets met paprika in dan kies je een zak met stukjes paprika erin enz. enz. Maak er zo je eigen dingetje van.
– kippendijen. Kipfilet kan ook maar is wel wat minder lekker.
– filodeeg (loepiavellen)
– normaal doe ik er nog glasmie in maar deze had ik niet meer in huis.

Ik gebruik altijd een klein steelpannetje om de kip in te koken. Neem genoeg water en doe er een snufje zout in. Vervolgens leg je de kippendijen in het water en laat je het rustig koken. Tot de kip gaar is. Haal de kip uit het water en laat deze afkoelen.Mocht je nog de glasmie gebruiken dan kan je deze ook in hetzelfde water koken tot deze gaar zijn en doe je ze in de kom met de groentes.In het zelfde water blancheer je de groentes. * Blancheren = koken tot de groentes beet gaar zijn. Met een schuimspaan haal je de groentes uit het water en doe je deze in een kom.Mocht je nog de glasmie gebruiken dan kan je deze ook in hetzelfde water koken tot deze gaar zijn en doe je ze in de kom met de groentes. 

Nu ga je de kip in kleine blokjes snijden. Zodat je straks geen grote brokken kip in je loempia hebt. Ook deze voeg je bij de groentes.Als alles goed is afgekoeld kan het leuke werk beginnen. Het rollen en vouwen van de loempia’s.

Pak de loempia vellen en leg er 1 op een snijplank met een punt naar je toe. Zodat je een ruitje krijgt. Met een lepel leg je een klein hopje van het groente mengsel net van de punt af. (let niet op het dienblad wat ik gebruik hiervoor 😉Nu heb ik in foto’s de volgende stappen van het rollen en vouwen van de loempia.
Stap 1 vouw de punt naar boven en rol 1 slag door.
Stap 2 vouw de buitenste punten naar binnen.
Stap 3 rol vervolgens verder tot je bij het eind bent. Tadaaaa je hebt een loempia! Herhaal dit tot je groente mengsel op is. En wees niet bang de loempia’s kun je gewoon invriezen en gebruiken wanneer jij het wil.  

Frituur de loempia’s op een temperatuur van 180 graden voor ongeveer 6-7 minuutjes en AAN TAFEL!!!DSC_4584-BorderMakerBinnenkort wil ik nog wat andere dingen proberen met filodeeg want je kan er alle kanten mee op. Eet je geen vlees is een groente loempia ook zo gemaakt! Binnenkort meer!

Wendy Liefs

You might also like:

 • Een paar dagen terug werd ik getagd door Mandy om de Baking & Cooking tag in te vullen. Met 2 koksdiploma's opzak en heel wat ervaring vond ik het nog leuker dat Mandy mij voor deze tag had uitgekozen. Hou ik nou echt van de keuken? Je zult het lezen...
 • Nu met het warme weer vind ik warm eten alles behalve lekker. Een paar jaar geleden -vlak na een heftig (...)
 • Vorige week plaatste ik op Instagram een foto van gebakken caramel appeltjes. Ik kreeg hier zoveel reacties op dat ik besloot dit nog eens te maken maar er dan foto's van te maken zodat ik het recept met jullie kan delen. Een lekker toetje voor het Valentijnsdiner!

Leave a comment to Made By Me: Loempia’s

 1. ziet er super lekker uit 😀 en helemaal niet zo moeilijk te maken :3
  femketje onlangs geplaatst…FOTD 17/4; Curly Day.My Profile

 2. Ik vind loempia’s zo lekker! En zo maak ik ze ook, van mijn moeder geleerd! 🙂

 3. Zo simpel? Die moet ik toch eens gaan maken 🙂
  Roxanne onlangs geplaatst…Blogsale updateMy Profile

 4. oooh wat heerlijk! Ik hou van loempia`s
  Angelique onlangs geplaatst…Barry M brow kitMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge