Made By Me: Gecarameliseerde appeltjes

Wendy Made By Me
Vorige week plaatste ik op Instagram een foto van gebakken caramel appeltjes. Ik kreeg hier zoveel reacties op dat ik besloot dit nog eens te maken maar er dan foto’s van te maken zodat ik het recept met jullie kan delen. Een lekker toetje voor het Valentijnsdiner!

DSC_3986-BorderMaker 

Wat hebben we nodig?

 

  • Appels (ik gebruik hier de wat oudere appels voor zodat ik deze niet hoef weg te gooien)
  • Kaneel
  • Suiker
  • Margarine
  • Koekenpan

Zoals je ziet is het easy peasy en heb je niet veel nodig.

We beginnen met het schillen van de appels en het verwijderen van de klokhuizen. Als je dit gedaan hebt snij je de appel in stukjes. Zorg dat deze allemaal ongeveer gelijk zijn.

DSC_3987-BorderMaker DSC_3988-BorderMaker

Als dit klaar is doe je een blokje margarine in de koekenpan en laat je dit uit bruisen. Vervolgens doe je de appels in de pan en strooi je er een goede laag kaneel en suiker over heen. Dan is het even wachten tot de suiker licht aan het smelten is.

DSC_3990-BorderMaker DSC_3991-BorderMaker DSC_3992-BorderMaker

Op het moment dat de suiker doorzichtig aan het worden is kun je het langzaam omscheppen. Als je dit eerder doet kan het zijn dat je klonten krijgt en dat de suiker niet goed carameliseerd.

DSC_3993-BorderMaker

Dit laat je een poosje pruttelen en schep je een paar x om. Dan schep je het in leuke schaaltjes en kun je er nog eens een lekker bolletje ijs bij doen.

DSC_3995-BorderMaker

Smakelijk! 

Wendy Liefs

You might also like:

  • Een paar dagen terug werd ik getagd door Mandy om de Baking & Cooking tag in te vullen. Met 2 koksdiploma's opzak en heel wat ervaring vond ik het nog leuker dat Mandy mij voor deze tag had uitgekozen. Hou ik nou echt van de keuken? Je zult het lezen...
  • Nu met het warme weer vind ik warm eten alles behalve lekker. Een paar jaar geleden -vlak na een heftig (...)
  • Oeps! Deze was eigenlijk al voor vorige week gepland maar het is er niet van gekomen met al die leuke dubbele artikelen! Maar voor vandaag dan lekkere loempia's voor het paasdiner, als borrelhapjes of gewoon lekker als zaterdagmiddag maaltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge