Een Lego Super Held!

Florida 2013

En dat was weer een dag… Jemig nu het einde ineens heel dichtbij komt gaan de dagen als het ware nog sneller. Maar ondanks dat hebben we niet minder lol en lachen we heel wat af. En zo ook vandaag weer. Vandaag ging de reis naar Legoland. Het voormalige Cyprus Garden. Om even in ons jeugd sentiment te blijven hangen. Dit wisten we omdat Bassie & Adriaan hier een waterski show gezien hadden. Weer terug naar het hier en nu….

DSC_2547-BorderMaker

Vanmorgen werden we om half 9 wakker. Ik ging even snel onder de douch want doordat het gister wat frisser was, leek ik net een oude oma die uit bed kwam. Zo stijf als een plank. Terwijl ik aan het douchen was ging Wouter wat wafels beneden halen. Zo konden we een beetje ontbijten en hadden we toch iets in onze buikjes. Na lekker rustig aan gedaan te hebben zijn we vertrokken.

2013-11-14 10.57.22-BorderMaker

Na ongeveer een half uurtje rijden kwamen we aan bij een bijna lege parkeerplaats. Hier merkte we al meteen dat deze dag ook weer lekker snel en makkelijk zou gaan. De kaartjes hadden we al online gekocht dus meteen naar het poortje. Dat Legoland een Europees concept is merkte we meteen. Je hoefde niet door een “strenge” tassen controle en we konden gewoon meteen doorlopen. Bij binnenkomst (dit was ondertussen al rond half 12) zijn we meteen maar wat gaan lunchen. Immers rook het zo lekker bij het restaurant. We kozen voor een kop soep en een salade. De kippensoep leek echt op de Unox kippensoep uit blik. We hebben hier dan ook echt van genoten. Tevens was de salade ook erg vullend en hadden we voorlopig geen honger meer. Dus mooi tijd voor een achtbaan!

DSC_2551-BorderMaker DSC_2549-BorderMaker DSC_2552-BorderMaker

We begonnen bij de welbekende draak. Dit is een achtbaan die werkelijk in ieder legoland park staat en het eerste stukje is dan ook bij elke baan hetzelfde. Maar ondanks dat is het gewoon super leuk en goed uitgevoerd. Toen we eruit kwamen was er een meneer helemaal voor ons gekomen met een map en een blaadje. Ik moes hier even mijn naam opzetten en een krabbel en zo konden we de hele dag via de invalide ingang (nou ja gewoon de uitgang) naar binnen. Oke dank je wel en DOOR!

DSC_2556-BorderMakerDSC_2560-BorderMaker

Alles ziet er gewoon tip top uit en is even goed gethematiseerd als alle andere parken. De houten achtbaan is gewoon zoals iedere houten achtbaan. Hij rammelt goed. Niets speciaals. Omdat het overal zo enorm rustig was konden we ook de attracties doen waar we normaal niet echt naar om zouden kijken. Zoals bootje varen en ja hoe noemen we het andere… In het park noemen ze dat de Rescue School. Hierbij moet je een soort pompen de beweging maken in een brandweer auto of politie auto. Daarmee pomp je als het ware jezelf vooruit, dan moet je blussen en weer terug in de auto. En wie weer als eerste terug is… Ja die heeft gewonnen. We hadden een paar rondjes zitten kijken zeiden tegen elkaar dat wij dat wel sneller konden en begonnen hier aan. En ja hoor! We waren super snel en wonnen dus ook met gemak! Helemaal buiten adem maar alles om te winnen.

DSC_2639-BorderMakerDSC_2573-BorderMaker DSC_2598-BorderMaker DSC_2605-BorderMakerDSC_2597-BorderMaker DSC_2572-BorderMaker DSC_2581-BorderMaker

Nou hadden we nog een Drivers School maar dat was echt voor de kleintjes en een Flying School. Ja juist een hangende achtbaan! Lekker baantje ook niets mis mee. Het is allemaal niet heel erg spectaculair. Na onze mening is dat ook niet altijd nodig. We maken plezier en dat is echt het belangrijkste. We hadden nu nog 1 achtbaan te gaan dus besloten we maar langzaam die kant op te lopen.

DSC_2576-BorderMaker DSC_2577-BorderMaker

Project X was een baan met Technisch Lego autotjes. Wel geinig bedacht. Hij is wel lekker soepel. Voor ons zat een kind steeds dingen tegen ons te zeggen maar we verstonden haar niet dus we gingen maar in het nederlands terug praten. Dit begreep ze nog minder :P.

DSC_2588-BorderMaker

Na alle achtbanen en dus onze BINGO gehaald te hebben gingen we kijken bij de waterski show. Ja die hebben ze nog steeds alleen met een iets ander verhaal en thema. Maar we waren wat aan de vroege kant dus besloten we de factory shop in te duiken. Hier hebben ze allemaal losse legoblokjes en zo besloten we ons Lego spel Creationary wat uit te breiden met losse blokjes. We hebben een zakje vol verschillende maten en kleuren voor nog geen $10,00. Ook zijn de dozen Lego Technic een stuk goedkoper dus koos Wouter nog een bouw pakket uit. Toen was het wel tijd voor de show.

DSC_2578-BorderMaker

Eerst begon het net als bij iedere Amerikaanse pretpark show met en opwarmer. Meedoen op en top. Nou dacht het niet ik blijf gewoon rustig zitten en kijk wel toe na al die rare mensen 😉 Na het vermaak kwam de eerste speler op een waterski over het water gesjeesd. En hoe verrassend ook… De show ging over piraten. Na wat rondjes en wat salto’s over de schans kwamen er ineens 3 legopoppen op waterski’s voorbij. Wouter en ik hebben echt heel hard gelachen om dit vertoon. Wat zag dit er leuk uit. Nou verder is de show niet boeiend maar wel vermakelijk. Her en der wat stunts op het water. En voor het publiek een leuk verhaaltje. Na afloop kon je er nog mee op de foto. En ja hoor je kon ook met de mega grote Legopoppen op de foto. Nou kon de dag van Wouter niet meer stuk! 😉 😛

DSC_2677-BorderMaker DSC_2686-BorderMakerDSC_2711-BorderMaker DSC_2727-BorderMaker DSC_2733-BorderMaker

We besloten nog een rondje in de uitkijktoren te doen. En daarna vonden we het wel best. We zijn zo langzaam naar de auto gegaan en richting hotel. Hier konden we de rugzak even omruilen voor een kleiner tasje, Wouter’s Lego achterlaten en bekijken wat we gingen doen. Een lekker hapje eten en op tijd terug naar het hotel want ik ben best moe. Dus snel dit voor jullie typen en dan lekker naar bed. Morgen staat Island of Adventure op de planning. Heb er wel erg veel zin in. En morgenavond zien we wel weer. We wouden nog wat dingen zien en doen dus mooi de tijd voor.

DSC_2752-BorderMaker DSC_2754-BorderMaker

Slaap lekker en voor jullie is het alweer goedemorgen!

DSC_2766-BorderMaker

Liefs,
Wendy & Wouter

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Leave a comment to Een Lego Super Held!

  1. Wat een prachtige park in vergelijking met Engeland, die vond ik namelijk zo dodelijk saai, maar dat kan aan mij liggen haha, mooie foto`s hebben jullie weer gemaakt en vooral de laatste is super leuk <3

  2. Is er zo een strenge tassencontrole?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge