Black Saturday

Je kent het wel. Eindelijk is je vakantie begonnen en dan ga je na al het wachten eindelijk op vakantie. Maar dan…. Dan besef je ineens dat het zwarte zaterdag is.

Al jaren is Zwarte Zaterdag een echt begrip voor de meeste vakantie gangers. Dit zijn dagen dat je echt niet onderweg wil zijn naar een vakantie bestemming. Op die dagen vertrekken de meeste passagiers vanaf de vliegvelden en staan er eindeloze lange files op de snel wegen.

Maar wanneer is het precies en wat kan ik er verwachten?
De zwarte zaterdagen voor 2014 worden verwacht op -hoe kan het ook anders- zaterdag 2 en zaterdag 9 augustus, zowel in noordelijke als in zuidelijke richting. Ongeveer heel Europa is dan onderweg. De grootste drukte zal zijn op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Maar ook de Boulevard Périphérique bij Parijs kan vollopen met auto’s. Ook dit jaar sluit de politie weer opritten af om de toestroom te verminderen of om automobilisten naar minder drukke wegen te dirigeren. Ook zaterdag 16 augustus wordt grote drukte verwacht, met name in het zuiden van Frankrijk maar word niet aangegeven als zwarte zaterdag. In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel op de A2 Luzern – Chiasso het belangrijkste struikelblok. In Oostenrijk is de kans op files het grootst op de A12 Kufstein-Innsbruck en de A10 Salzburg-Villach. In Duitsland zijn er vooral problemen te verwachten op de wegen rond München. De beste reisdagen zijn donderdag en zondag.

Wij zelf gaan eigenlijk rond deze periode nooit weg. Wij zijn niet afhankelijk van vakantie seizoenen of iets. Maar zou dat wel zijn dan denk ik dat ik deze dagen toch zeker zou vermijden. Want wat is er nou ergerlijker dan je vakantie beginnen met uren stil staan in de brandende zon.

Mocht je dit weekend toch lekker op vakantie gaan neem dan zeker genoeg leesvoer mee of andere activiteiten die je kunt uitvoeren tijdens het wachten in de auto.

En hoe dan ook… Fijne vakantie!
Voor de thuis blijvers heb ik dit weekend iets leuks in petto 😀
Wendy Liefs

 

 

 

 

You might also like:

 • Nu de winter weer voor de deur staat word het tijd voor handcrèmes om de droge handen in te smeren. Vorig jaar kreeg ik er al 1 kado van Angelique maar tijdens onze vakantie afgelopen Oktober nam ik er zelf ook nog 1 mee. De handbalms van EOS.
 • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.
 • Het zijn niet zoveel blogjes geworden als dat ik beloofd had maar iedere keer als we iets doen waarvan we zeggen dit is echt een blogje waard schrijven we samen een artikeltje. En vandaag hebben we iets gedaan waar we echt helemaal van onder de indruk zijn.

Leave a comment to Black Saturday

 1. Ik ben nieuwsgierig! Ik ben namelijk zo’n thuisblijver! 😉
  Mandy onlangs geplaatst…(Foto) Unboxing E.L.FMy Profile

 2. nog nooit een zwarte zaterdag meegemaakt :’) blijf ook dit jaar weer thuis, gewoon fulltime doorwerken XD
  femketje onlangs geplaatst…Sinful Colors – Cinderella.My Profile

 3. wij hebben deze dagen ook vermeden vind het niet erg om in een file te staan maar als ik de keus heb sla ik hem over haha
  Angelique onlangs geplaatst…Treaclemoon cool melon frescaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge