Back to business met een glimlach

Hoewel we deze zomer weer volop hebben genoten van alle feestjes, cocktails en fleurige outfits, staat dan nu toch echt dat lange studie-, werk- of schooljaar weer voor de deur. Nu kun je twee dingen doen. Bij de pakken neer zitten en iedere dag door je vakantie foto’s scrollen óf de juiste voorbereidingen treffen en met frisse moed en misschien zelfs een klein beetje zin aan je nieuwe jaar beginnen. Jij gaat natuurlijk voor het laatste!

In je ritme
Lekker lang uitslapen, we kunnen er een genoeg van krijgen! Omdat we tijdens de zomer onze wekker maar weinig aanraken, is het straks weer een behoorlijke aanslag op je lichaam om iedere ochtend vroeg op te moeten staan. Je voelt je lusteloos en soms lijkt het wel weken te duren voordat je lichaam weer gewend is. Voorkom dit door een week van tevoren alvast een ritme op te bouwen. Zet niet alleen je wekker bijtijds, maar ga overdag ook daadwerkelijk wat actiefs doen om je lichaam uit de vakantiemodus te halen en weer kennis te laten maken met het werkende leven.

Go shopping!
Een groot voordeel aan de start van een nieuw werk- of schooljaar is dat we weer mogen shoppen! Nieuwe pennen, agenda’s en natuurlijk een indrukwekkende outfit voor op de eerste dag. Vergeet daarnaast ook niet om wat handige gadgets aan te schaffen. Neem je straks bijvoorbeeld je splinternieuwe iPad of smartphone mee? Dan ben je natuurlijk als de dood dat je nieuwe aanwinst beschadigingen oploopt. Geen nood, dit is eenvoudig te voorkomen met bijvoorbeeld een stevige iPad Mini 3 hoes of Motorola Moto E hoesje om je apparaat. Ga meteen voor een handig exemplaar met ingebouwde standaard, zodat je je apparaat eenvoudig neer kunt zetten tijdens afspraken of colleges.

First impression
Die indrukwekkende outfit voor op de eerste dag. Ze zeggen niet voor niets: ‘you never get a second chance to make a first impression’. Helemaal niet gek dus om eens even rustig de tijd te nemen om na te denken over jouw perfecte outfit. Natuurlijk wil je indruk maken, maar om zelfverzekerd over te komen is het wel van belang dat je je helemaal op je gemak voelt in je outfit. Probeer rustig eens wat looks uit en pas als je je outfit eigenlijk niet meer uit wilt doen, weet je zeker dat het de juiste is! Heb je de perfecte look gevonden? Vergeet dan ook je accessoires niet. Een mooie matchende rugtas voor je spullen en je kostbare Acer gehuld in een stevig Acer Liquid Jade Z hoesje met hippe print. Je smartphone kan immers wel wat extra bescherming gebruiken straks. Snel even je mail bekijken, checken of er nog roosterwijzigingen zijn en huiswerk of belangrijke to do lijstjes voor je werk noteren doe je allemaal op je telefoon. Je wilt dus niet dat je kostbare apparaatje beschadigingen oploopt!

Behoud je zomerse look
Tijdens de zomervakantie zijn we op ons best! Onze huid is bruiner, ons haar wat uitgebleekt door de zon en het zeewater, en de wallen onder onze ogen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Natuurlijk wil je hier zo lang mogelijk van kunnen blijven genieten. Zorg daarom goed voor jezelf. Hoe droger je huid, hoe sneller je mooie bruine kleurtje vervaagt. Drink dus voldoende water om je huid gehydrateerd te houden en eet veel fruit en groenten. Douche daarnaast niet te lang en gebruik een mildere scrub dan normaal. Met een milde scrub verwijder je namelijk alleen dode huidcellen en niet je bruine kleur.

Set a goal
Na zo lang uitrusten en weinig actiefs doen, kan het zijn dat je motivatie om weer aan de bak te moeten ver te zoeken is. Stel jezelf daarom van tevoren een aantal doelen voor het nieuwe jaar. Wat wil je bereiken, wat wil je leren en wat wil je dit jaar kunnen afstrepen van je bucketlist? Maak een lijstje met doelstellingen op zowel de langere als korte termijn. Spreek met jezelf een leuke beloning af voor het behalen van de doelen, zoals bijvoorbeeld een shoptrip naar Parijs met je bff. Wedden dat jij na het opstellen van deze doelstellingen niet kunt wachten om te beginnen aan je nieuwe jaar!

Tref bovenstaande voorbereidingen en je begint je eerste werk- of schooldag met een glimlach! Heb jij nog meer tips om goed voorbereid aan een nieuw jaar te beginnen? Laat ze dan achter in een reactie.
Wendy Liefs

You might also like:

  • Nu de winter weer voor de deur staat word het tijd voor handcrèmes om de droge handen in te smeren. Vorig jaar kreeg ik er al 1 kado van Angelique maar tijdens onze vakantie afgelopen Oktober nam ik er zelf ook nog 1 mee. De handbalms van EOS.
  • Een tijd terug kwam er bij mij op Facebook diverse advertenties voorbij over hippe en toffe zonnebrillen. Ik heb echt een zonnebrillen tic dus ik besloot eens een kijkje te nemen wat voor modellen ze hebben.
  • Tijdens mijn ziekte periode kreeg ik een email van GSMpunt.nl. Ze waren erg tevreden over mijn artikel over de Nude Audio Move Super M dat ze wederom een samenwerking aan wouden gaan.

Leave a comment to Back to business met een glimlach

  1. jezelf een paar dagen van te voren al uit de vakantiemodus halen, vind ik een goede tip…daar kan ik zeker wel wat mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge