1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Achtbaan!!!

Florida 2013

Vandaag ging de wekker weer lekker vroeg. Oke Wendy hoorde hem niet maar ik kon haar wakker maken om te vertellen dat we ons klaar konden gaan maken voor Busch Gardens. Ik had zelf een beetje een slapeloze nacht achter de rug. Leuk al dat uitslapen je houdt alleen zo weinig over.

We vertrokken uiteindelijk een half uur later dan gepland en het was al goed warm. Gelukkig hebben we hier airco in de auto. Het leuke van dit alles is toch wel dat we hoorde dat in Nederland de eerste ruiten weer ijsvrij gemaakt konden worden.

2013-11-11 10.28.06

Na een ritje van 1,5 uur en een heerlijk ontbijt bij Starbucks welke heerlijke broodjes heeft kwamen we aan in Tampa. Even een rondje rond het park gereden want we hadden de afslag naar de parkeerplaats gemist. Bij de meneer aan het poortje even gevraagd waar de kreupele parkeerplekjes waren en we moesten de blauwe lijn volgen. Wij kennen in Nederland gewoon bordjes maar hier zijn ze niet zo snugger volgens mij. Ze moeten steeds kleurtjes lijnen volgen… Goed! We mochten helemaal door rijden naar voren om te kijken of er nog een plekje voor ons was. Nou die waren er genoeg en zo konden we mooi vooraan parkeren.

We konden naar binnen! Kaartjes hadden we van de week al gekocht en maar goed ook want die zijn aardig aan de prijs aan de kassa van het park. 1 kaartje kost daar gewoon $89,00 excl tax van 6%. Wij kochten 2 kaartjes voor $107,00 incl tax! Ik zeg prima deal voor de zoveelste keer :).

DSC_1928-BorderMaker

Eenmaal binnen was het tijd voor een achtbaan. We begonnen met de Gwazi. De houten achtbaan van GCI. Ooit nog vergezeld door zijn achtbaan-broer, helaas ligt z’n broer er als een kadaver er een beetje naast te rotten. De baan die er nog wel ligt vond ik persoonlijk niet bepaald om over naar huis te schrijven. Na 14 jaar is de ouderdom er een beetje in geslagen. Sommige vinden een beetje rammel fijn, ik niet.

DSC_2135-BorderMaker DSC_2002-BorderMaker DSC_1929-BorderMakerDSC_1932-BorderMaker

Na een stukje wandelen langs de flamingo’s, schildpadden en de grote voliere was het vervolgens de beurt aan Sheikra. Een 60 meter hoge Dive coaster van B&M, vergelijkbaar met Oblivion in Alton Towers. Best een fijne baan moet ik zeggen. Lekkere hoge drop, een Immelman, weer een drop en de splash. Ik vond het wel eens leuk om zo’n achtbaan te doen die langer is dan Oblivion. Daarna Kumba welke leuk was maar meer vond ik eigenlijk ook niet. HONGER dus eten. Een lekker hamburgertje met frietjes gemaakt door een hele geintreseerde donkere mevrouw. Ze smeet met liefde de tomaat, augurk en sla op ons broodje.

DSC_2005-BorderMaker DSC_2077-BorderMaker DSC_2039-BorderMaker DSC_2082-BorderMaker

Na deze heerlijke maaltijd en een kijkje bij de krokodillen zijn we door gegaan naar de “nieuwste” baan van het park. Cheetah hunt. Ik vond dit een hele verassende baan. Niet alleen omdat er 3 launch segmenten in zitten, het begin stuk was ook eens wat anders als anders. Ook deze baan was lekker lang en had halverwege een heel grappig zig-zag stukje erin zitten.

DSC_1954-BorderMaker

Toen was het tijd voor de beste baan van het park. Montu! De B&M inverted. Zoals gewoonlijk vond ik hem achterin het beste. Toen was het tijd voor wat rust in de tent. Ook in Busch Gardens was er een safari deel. Na eerst langs de leeuwen te zijn gelopen die zich lekker lag te wassen voor het raam kwamen we uit bij de trein die ons door de safari reed.

DSC_1936-BorderMaker DSC_1941-BorderMaker DSC_1949-BorderMaker

Er was een hele enthousiaste meneer aan boord die van allerlei boeiende dingen vertelde…. Niet dus… De meneer was er wel maar het enthousiasme vond ik ver te zoeken. Ook moet ik zeggen dat ik liever, als dier, in Disney’s Animal Kingdom zou leven dan in het saaie landschap van Busch Gardens maarja het zag er verder niet slecht uit. We zagen onder andere antilope, zebra’s, giraffe, bizons, zwarte en witte neushoorns, gazelle’s en nog een hoop ander plezier.

DSC_1973-BorderMaker DSC_1984-BorderMaker DSC_1969-BorderMaker DSC_2004-BorderMakerDSC_2137-BorderMaker DSC_2016-BorderMaker

Toen hebben we nog een rondje gelopen om de overige drie achtbanen nog te doen. Vooral de oude Schwarzkopf verraste mij zeer (dezelfde soort achtbaan als looping star in slagharen). Hij lijkt klein maar trekt toch behoorlijk in de bochten en loopings. Jammer dat ze zo niet meer gemaakt worden.

DSC_2125-BorderMaker DSC_2126-BorderMaker

Na nog een tweede rondje in Sheikra en Montu was het alweer zes uur en ging het park sluiten. Echter ging ik eerst nog een zakje popcorn kopen en mijn beker hervullen. Beker hervullen koste $1.06, zakje popcorn koste $3.99. Om het de mevrouw makkelijk te maken gaf ik 20 dollar en 5 cent. Na wat ontzettend moeilijk rekenwerk van de mevrouw zei ze me dat ik 19 dollar terug kreeg. Zij had een lange dag en ik eigenlijk ook dus ik vond het allemaal allang prima. Toen we aan het wandelen waren begon het mij te dagen dat ze die popcorn helemaal niet had aangeslagen. Achja gratis popcorn dan maar, smaakt wel extra lekker.

DSC_2147-BorderMaker DSC_2149-BorderMaker

Uiteindelijk vond ik Busch Gardens Tampa wel leuk, er staan leuke achtbanen, maar voor de rest kwam het op mij over alsof het wat jaartjes geleden er is neer gezet en vervolgens nooit meer naar omgekeken. Het personeel maakte over het algemeen niet bepaald een geïnteresseerde indruk en net als de houten achtbaan vond ik het zonde dat het als het ware aan het vergaan is. Gelukkig hebben we wel een super leuke dag gehad!

DSC_2123-BorderMaker

Na nog een gezellig uurtje file rijden omdat er een auto in de brand stond op de snelweg waren we weer terug op de hotel kamer alwaar wij nou zitten. Dus dat was alweer een dag. Het gaat allemaal zo snel als je plezier hebt!! Voor morgen staat op het programma Disney’s Hollywood Studios!

DSC_2143-BorderMaker DSC_1946-BorderMaker

Voor nu zeg ik weltrusten en voor zometeen zeg ik alvast goedemorgen!!

Groetjes,
Wouter & Wendy

You might also like:

  • Tijdens het opruimen van alle laatjes en bakken nagellak die ik overal heb staan in mijn kamertje kwam ik deze lak weer eens tegen. En ik bedacht dat ik deze nog steeds zonder nail art aan jullie moest laten zien.
  • Vorig jaar ging mijn lieve vriendinnetje Angelique naar de States. En eigenlijk proberen we altijd wel iets voor elkaar mee te nemen. Al is het me dit keer niet gelukt... En dit setje kreeg ik destijds van haar.
  • Terwijl we dit schrijven is het bij ons zaterdag avond en bij jullie al zondag ochtend. Hier zijn we ondertussen druk bezig om onze koffers te pakken om morgenavond (zondagavond dus) weer terug naar Nederland te vliegen. Maar toch wouden we nog even een prachtige dag of eigenlijk 2 met jullie delen.

Leave a comment to 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Achtbaan!!!

  1. Ik wil ook zooooo graag eens naar Florida voor een pretparken vakantie! 😀 Dat is echt m’n grote droom

  2. Leuk hoor wat ik allemaal lees!! Ik wil ooooooook haha!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge